اخبار فناوری و ارتباطات

نرم افزار حسابداری مورد تایید اداره دارایی!

نرم افزار حسابداری مورد تایید اداره دارایی!

نرم افزار حسابداری مورد تاییداداره دارایی! 

این هم یک ترفند جدید از طرف فعالان و دلالان بازار کامپیوتر و نرم افزار است برای فروش نرم افزار حسابداری به اصناف و شرکت ها.

نرم افزار حسابداری مورد تایید اداره دارائی یعنی چی؟ اصلا مرجع تایید نرم افزار حسابداری ، مگر اداره دارایی است؟! آیا اداره دارائی مجمعی یا هیئتی دارد، یا اشخاصی دارد که بنشینند و جلسه بگیرند و یک محصول نرم افزاری را تایید کنند یا رد کنند؟ برابر کدام قانون؟ طبق کدام رویه؟ 

برابر قانون تجارت ایران،  تجار، کسبه، موسسات و... باید دفتری بنام دفتر روزنامه داشته باشد، که صورت معاملات خود را پشت سر هم و هر روزه در آن ثبت نمایند، همچنین باید دفتری بنام دفتر کل داشته باشند که لااقل هفته ایی یکبار اعداد و ارقام درج شده در دفتر روزنامه را بصورت تفکیک شده به آن منتقل کنند. همچنین هر کس شرایطی داشته باشد که مشمول  مالیات گردد، برابر قانون باید مالیات بپردازد. البته هیچ نوع مالیاتی وضع نمی شود مگر به موجب قانون. متولی وصول مالیات از صاحبان مشاغل و اصناف و ... به موجب قانون ، ادارات دارایی و دوایر وشعبه وابسته به وزارت خانه مربوطه می باشد. برابر ساز و کاری که مقررات اجرایی کشور دارد، تجار، تولید کنندگان ، شرکت ها و سایر صاحبان مشاغل باید کلیه معاملات خود را در دفاتر پلمپ شده ثبت نموده و در پایان هر فصل گزارشات فصلی مربوط به مالیات بر ارزش افزوده را به ادارات دارائی منطقه خود تحویل دهند، همچنین سالی یکبار باید اظهارنامه مالیاتی تنظیم نموده و به ادارات یاد شده فوق، تقدیم نمایند.

در کل قوانین اجرایی کشور هیچ کجا تاجر، تولید کننده، کاسب، شرکت و ... ملزم به ارائه نرم افزار حسابداری مورد تایید اداره دارائی نشده است. مرجع رسمی ثبت نرم افزار های رایانه ایی، در حال حاضر، شورای عالی انفورماتیک، مستقر در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور (واقع در میدان بهارستان تهران، پشت وزارت ارشاد)  می باشد و هیچ ارتباطی با اداره دارایی ندارد. مضافا اینکه شورای عالی انفورماتیک هم نرم افزار را تایید نمی کند، بلکه تنها دبیرخانه ایی دارد و یک سری فرم، که پدیدآورنده یا صاحب نرم افزار فرم ها را پر می کند و نرم افزار را بر روی سی دی یا دی وی دی کپی نموده و تحویل می دهد و در یک روزنامه کثیر انتشار آگهی می کند که نرم افزار معارضی نداشته باشد، به عبارت دیگر شخص دیگری نیاید و ادعا کند که این نرم افزار مال من بوده و من طراحی کرده ام و ... در مرحله آخر هم فقط یک نامه بدست صاحب یا همان مالک معنوی نرم افزار می دهند که فقط یک شماره ثبت، که در واقع فقط شماره ثبت نرم افزار در دبیرخانه شورای عالی انفورماتیک می باشد، و در آن نامه نیز صریحا قید شده که این شماره ثبت اعتباری ندارد و حق هیچگونه استفاده تبلیغاتی و... از این شماره را ندارید و ...

اما چرا اصلا این شبهه پیش آمده که بعضی فکر می کنند باید یک نرم افزار مورد تایید اداره دارایی داشته باشند؟ 

حسابداران و بسیاری از خوانندگان محترم این متن، استحضار دارند که می توان بجای ثبت هر روزه و ریز کلیه معاملات، کلیه اسناد یا معاملات یک هفته یا ۱۰ روز یا یک ماه را تجمیع نموده و در قالب یک سند حسابداری، در دفاتر مالی موسسه ثبت نمود. اگر از ابتدا تا پایان سال یک روال را پیش بگیرید معمولا مشکلی پیش نمی آید. همچنین برابر قانون نگهداری حساب های ریز در دفاتر مالی معین و تفصیلی نیز الزامی نمی باشد. البته شما نمی توانید بدون این دفاتر حساب ریز طرف حساب های خود را نگهداری کنید. لیکن اداره دارایی با اینگونه دفاتر کاری ندارد. پس شما می توانید مثلا ماهی یک سند خلاصه در دفاتر روزنامه و کل خود ثبت نموده و تا پایان سال فقط ۱۲ سند بزنید و حساب ها را بسته و تحویل ممیز دارایی دهید. اما اداره دارایی از مؤدیان می خواهد که در صورتیکه بدین گونه عمل می کنند باید نرم افزار حسابداری مورد استفاده خود را معرفی نمایند.

اداره محترم دارایی هیچ شخصی را مجبور به استفاده از یک نرم افزار خاص نمی کند، لیکن در فرمی که بدین منظور تنظیم نموده و باید توسط مؤدیان، پر شود. اسامی چند نرم افزار را نوشته که مؤدی می تواند جلوی آن ها تیک زده و نرم افزار مورد استفاده خود را مشخص نماید. البته بعد از اسامی نرم افزارهای مذکور، عبارت سایر نرم افزارهای حسابداری را هم گذاشته، تا اگر نرم افزار حسابداری مورد نظر شما در لیست نبود شما بتوانید گزینه سایر را انتخاب نمایید. حال برخی فکر کرده اند نرم افزارهای مورد تایید اداره دارایی همان هایی است که در لیست موصوف نام برده شده و بقیه نرم افزار مورد تایید نیستند، برخی دلالان نیز از این موضوع استفاده کرده و شروع به فروختن یکی از نرم افزارهای موجود در لیست فوق الذکر، در تعداد انبوه نموده و بااستفاده از این فرصت، سود کلانی به جیب مبارک ریخته اند.

خلاصه مطلب اینکه:

هیچ نرم افزاری بطور کامل مورد تایید قانون نیست و شما را از داشتن دفاتر مالی و گزارشات فصلی مالیات بر ارزش افزوده و تنظیم اظهارنامه مالیاتی معاف نمی کند.

هر یک از نرم افزارهای حسابداری که اصول حسابداری دوبل در آن رعایت شده باشد را می توانید برای کسب و کار خود استفاده نموده و به اداره دارایی ارائه دهید و تفاوتی برای اداره دارائی ندارد. 

هرگز فریب سوداگران و افراد سودجو و فرصت طلب را نخورید. آن ها معمولا از اینگونه سوء تفاهمات نهایت سوء استفاده را می کنند. شما را  از مالیات ها و جریمه های سنگین می ترسانند یا به چیزی امیدوار می کنند و یک نرم افزار را با فریب یا زور یا ... به شما می فروشند و پول شما می گیرند.

در پایان توصیه می کنم حتما از یک نرم افزار حسابداری اصولی و مطمئن، جهت ثبت اطلاعات مالی خود استفاده نمایید. نرم افزاری که اصول حسابداری و دفتر داری دوبل در آن رعایت شده باشد، هنگام خرید نرم افزار حتما بایک حسابدار با تجربه مشورت نموده و دموی نرم افزار را به وی نشان دهید، تا کید می کنم که حتما با یک حسابدار مشورت کنید نه با یک کامپیوتر کار یا خدمات کامپیوتری ، مشورت با مهندس کامپیوتر برای خرید نرم افزار حسابداری بی فایده است، با یک حسابدار مشورت کنید، کسی که کارش حسابداری باشد. لطفا کارمند بانک را با حسابدار اشتباه نگیرید! حسابدار کسی که است که دفاتر روزنامه و کل و معین و صورتهای مالی و ترازها را تنظیم می کند. هر کسی که با جمع زدن اعداد و ارقام و شمردن پول سر و کار دارد حسابدار نیست...

 

منبع : مهران فروردین

فکر کنم خبر های زیر هم برات جذاب باشه

ارسال نظر شما

 
   
 
Scroll to Top